5. Sınıf Kesirlerde Sıralama Test 3

5. Sınıf Kesirlerde Sıralama Test 3

Kesirler konusunun en önemli alt kazanımlarından biri sıralamadır. Kesirlerde sıralama yapılırken ilk olarak kesrin türüne bakılmalıdır. Kural olarak bizlerinde sıkça ifade ettiği durum bileşik ve tam sayılı kesirlerin basit kesirlerden her zaman büyük olmasıdır. Türlerin eşit olması durumunda pay ve paydaya bakılır. Genel olarak paydalar eşitlenerek pay değerinden sıralama yapılabilir. Paydaların eşitlenmesi zor olması durumunda ise paylar eşitlenerek sıralama yapılabilir.

Kısacası kesirlerde sıralama temel oluşturma noktasında oldukça önemli alt kazanımlardan biridir. Öğrencilerimizin konuyu iyi bir şekilde kavraması gerekmektedir. Konu kavrandıktan sonra bol bol soru çözümü ile desteklenmelidir. İlk olarak kazanım kavrama testleri çözülmelidir. Testler tamamlandıktan sonra eksik olan kısımlar belirlenir. Eksiklikler tamamlanarak beceri temelli sorular çözülebilir.

Aşağıdan İrrasyonel Yayınlarının hazırladığı harika kesirlerde sıralama konusu ile ilgili testi pdf olarak indirerek çözebilirsiniz.

Cevap Anahtarı
SoruCevap
1B
2C
3D
4A
5A
6D
7C
8B
9A
10C
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.