8. Sınıf Pisagor Bağıntısı Test 3

8. Sınıf Pisagor Bağıntısı Test 3

Üçgenler ünitesinin en önemli alt kazanımlarından biri Pisagor Bağıntısıdır. LGS’de Milli Eğitim Bakanlığı mümkün mertebe Pisagor Bağıntısı ile soru sormaktadır. Direk sormasa bile soru içerisinde alt kazanım olarak sorulmaktadır. O yüzden öğretmenlerimizin de üzerinde en çok durduğu konulardan biridir. Öğrencilerimiz okulda konuyu işledikten sonra başlangıç olarak günlük tekrar yapmalıdır. Konu hakimiyeti tam olarak sağlanmalıdır. Daha sonra kademeli olarak basitten zora doğru giderek soru çözümlerine başlanmalıdır.

Pisagor bağıntısı kural olarak iki dik kenarı kareleri toplamının hipotenüsün karesine eşit olmasıdır. Kural basittir. Ama çok fazla soru kalıbı bulunmaktadır. O yüzden hemen hemen tüm soru kalıplarının mutlaka sınav öncesi görülmesi gerekmektedir. Bu sayede sınavda gelebilecek farklı soru kalıplarının sayısı aza indirilmiş olacaktır. Birçok konumuzda bahsettiğimiz kazanım karmaşasını bu konuda çok fazla görmekteyiz. Bazen kenar uzunluklarını köklü ifade olarak görebiliriz. Eğim konusunda Pisagor Bağıntısı kuralını kullanabiliriz. Bunun gibi birçok örnek bulunmaktadır. Çok fazla kazanım ile birlikte sorulabilmektedir. O yüzden tüm testlerin çözülmesi oldukça fayda sağlayacaktır.

Bugün İrrasyonel Yayınlarına ait Pisagor Bağıntısı testini ekledik. Testin içerisinde 8 adet kazanım 2 adet yeni nesil soru olmak üzere toplam 10 soru bulunmaktadır. Öğrencilerimiz her soru kalıbında kendini değerlendirmektedir. O yüzden bu testi çözmeleri oldukça faydalı olacaktır. Pisagor Bağıntısı testini aşağıdan kolayca indirebilirsiniz.

Cevap Anahtarı
SoruCevap
1B
2A
3B
4D
5C
6B
7C
8A
9D
10D
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.