5. Sınıf Zaman Ölçme Test 2

5. Sınıf Zaman Ölçme Test 2

Zaman kavramı çocukların ilkokul kademesinden itibaren öğrendiği bir konudur. 5. Sınıf düzeyinde ağırlıklı olarak zaman dönüşümleri üzerinde durulmaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin temel zaman kavramlarını iyi bilmesi gerekmektedir. En önemlisi ise bu kavramları bir biri ile dönüştürmelidir. Bunun hep ifade ettiğimiz gibi bol bol pratik yapılması oldukça önemlidir. Bu konuların iyi bir şekilde kavranılması için kazanımdan sonra bol bol pratik yapılmalıdır. Farklı kalıplarda sorular çözülmelidir. Bu sayede konuda ilerleyiş çok daha verimli olacaktır.

Öğrencilerimizin soru ihtiyaçlarını karşılamak için testler paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün İrrasyonel Yayınlarına ait harika bir test paylaştık. Bu testin içerisinde 8 adet kazanım 2 adet yeni nesil içerikli soru bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu testi çözerek hem yeni nesil kavramını hemde kazanımı iyi bir şekilde ölçmüş olacaktır.

Testin sonucuna göre eksik olan kısımlar belirlenmelidir. Eksikliklerin tamamlanması için öğretmenlerimizden destek alınmalıdır. Daha pratik olanı ise You Tube üzerinde ders videolarını izlemelidir. Bu sayede eksik olduğu kısımlar tamamlanmış olacaktır.

Testin içeriğine aşağıdan ulaşabilir ve kolayca çıktı alıp çözebilirsiniz.

Cevap Anahtarı
SoruCevap
1B
2C
3C
4D
5A
6B
7D
8D
9C
10C
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.