6. Sınıf Açı Test 1

6. Sınıf Açı Test 1

6. Sınıf düzeyinde en temel konulardan biri şüphesiz açılardır. Öğrencilerimizin geometri adına oluşan temeline bir temel daha katan açılar konusundaki hakimiyeti çok önemlidir. Açı nedir ? Açı nasıl oluşur ve isimlendirilir ? gibi birçok sorunun temeli bu sene atılmaktadır. Temeli iyi bir şekilde alan öğrencilerimiz ilerleyen yıllarda oldukça rahat geçireceklerdir. Bunun için 6. Sınıf içerisinde geometrinin temelli atıldığı açılar konusu oldukça önemlidir.

Öğrencilerimiz konu tamamlandıktan sonra mutlaka kazanım kavrama testleri çözmelidir. Bol bol pekiştirme ve alıştırma ile konu iyice yerleştirilmelidir. Ardından kademeli olarak beceri temelli sorular çözümü ile yeni nesil sorulara geçilmelidir.

Sitemizde sürekli öğrencilerimiz için testler paylaşarak konuyu tekrar etmeleri noktasında içerikler paylaşıyoruz. Bugün İrrasyonel Yayınlarına ait Açı konusunun testini sitemize ekledik. Öğrencilerimiz testi aşağıdan kolayca indirerek evlerinde uygulayabilirler. Test çözüldükten sonra eksik oldukları kısımların giderilmesi noktasında öğretmenlerimizden destek almamalıdırlar.

Cevap Anahtarı
SoruCevap
1C
2D
3B
4C
5C
6A
7D
8C
9B
10D
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.